Meditationsinstruktioner för en att öva upp
~ Enkelinriktad Medveten Närvaro ~

1 ) Sätt dig i en korrekt meditationsställning och ställ ett stoppur eller alarm på allt ifrån 3 minuter upp till 30 minuter .

2 ) Besluta dig före du börjar att inte bli distraherad av något som sker utanför dig eller inom dig under hela sessionen. Behåll tystnad inom och utanför din inre närvaro i nuet.
Ta tre långa, långsamma, djupa andetag och slappna av kroppen.

3 ) Enkelinrikta, fokusera, din uppmärksamhet hur luften flödar i dina naturliga andetag genom näsborrarna utan att försöka ändra eller korrigera dem, fokusera och följ din andning antingen genom förnimmelserna vid näsborrarna, genom magens in och ut rörelser eller genom den totala känslan i din inandning och utandning.

4 ) Undvik att bli distraherad och fokuserar på andningen med tydlig och ren uppmärksamhet utan att tänka, döma eller inom dig kommentera vad som sker.

5 ) Använd en liten del av ditt medvetande som introspektion, inåtseende, för att bedöma om du har följt tankar eller om din uppmärksamhet har vandrat bort från din andning, om så är, fokusera omedelbart för att komma tillbaka till andningen utan ytterligare tankar eller kommentarer på det.

6 ) Använd även introspektion, att se inåt, för att bedöma om andningen är tydlig och levande när du uppmärksammar den och att du inte har sjunkit ner i passiv slöhet eller otydlighet. Om du sjunkit in i halvsömn, sömn eller slapphet räta upp din hållning, återta klarheten eller prova meditera med ögonen öppna.

7 ) Utan att vara alltför spänd, sitt kvar under hela meditationen tills din klocka ringer och var i din andning i ostörd ren medvetenhet.

” När medveten närvaro behärskas, är sinnet orubblig,
som lågan av en lampa på en vindstilla plats . “
~ Krishna