Vaknade i solsken och fågelkvitter. Det har varit onormalt varmt senaste veckan på upp till 30 grader även uppe i Norrbotten och Lappland. De av oss människor skapade klimatförändringarna slår hårt mot vår natur och våra vilda djur.
Ska ner till havet idag och få lite d-vitamin och strand och bad innan svalare luft och regn kommer in.

Vaknade också till nyheten att nu kan Svea Rike ansöka om Natomedlemskap. Mitt lands ledare valde att vika sig för Turkiets presidents krav att vapenembargot mot Turkiet hävs, att vi till Turkiet ska utelämna personer, som av Turkiet och Erdogan, anses vara terrorister.
Dock, många av dessa personer som av Turkiet ses som terrorister är frihetskämpar som strävar efter ett turkiskt och kurdiskt demokratiskt samhälle. Här kan vi nog förvänta oss en hel del diskussioner för vi kan ju inte lämna ut personer som kämpat för sin frihet och varit tvungna att fly…eller kan vi?

Och, det här med vapenembargot som inte existerar.
Sverige, om jag inte minns fel, har vapenembargo mot alla länder som är i krig eller konflikt.
Turkiet befinner sig i en gråzon pga en diktatorisk president som slår mot människor som kämpar för demokratiska fri- och rättigheter men samtidigt inte ligger i faktiskt krig.
Eller har jag helt fel?…Hm…Borde kanske googla för faktakoll men…hm…

Jag tänker att hade Turkiet varit en så demokratisk och fritänkande stat som Erdogan vill göra gällande, ett land där folket har mänskliga fri och rättigheter såsom att demonstrera, att älska den man vill, att tro på det man vill, att i demokratiska val kunna välja bort en diktatorisk ledare. Om nu Turkiet hade varit en sådan frihetens stat, ett fritt land, då undrar jag…Hur kan det då komma sig att så många människor flytt Turkiet, sitt hemland?

Och som jag skrev tidigare ang. Natomedelmskap-
“-Varför överge självständighet och frihet för att bli nån sorts sprattelgubbe som hänger i trådar som andra styr uppifrån? Ett fritt land som kommer att bli tvungna att lyda oavsett hur vi själv ställer oss i vissa frågor.”
Denna gången fick diktator Erdogan styra. Erdogan…suck…en Putinrövslickare…ja ja…

Det är sorgligt. Jag har alltid varit stolt över mitt fria, vackra land men nu känns det som om vi fått en käftsmäll.

Så var det då dags igen mina kära med-medborgare i detta land som är Sverige, då backar vi tillbaka…ca 100 år i tiden.
– Böj på ryggarna, bocka och tacka med mössan i hand. Vi har sålt vår självständighet och självbestämmanderätt.
Nu kan vi inte vägra krig längre, vår neutralitet är död.

svenska-flaggan – Munkfors kommun