Nä nu faen får det ju vara över snart!

Vad då?

Julen!

I 2 månader har allt handlat om julen och den senaste månaden har det varit så mycket så det står mig upp i halsen och jag som inte ens har någon gran i år och inte har jag pyntat heller förutom en stake och rödrutiga gardiner i köket och en stjärna i tvrummet.
Ja, balkongen har så klart fått en slinga av riktigt granris som jag var nere vid kanotklubben och plockade dan före första advent, där fanns massor av stormfällda granar så bara att plocka.. Traditionell som jag är har jag virat in små ledljus i granriset…det är vackert.

Men gudars nu får det ju för tusan vara slut nångång.
Jag är så innerligt tacksam för de få kanaler jag har på tv som INTE är julfixerade och sänder tomtar och juloratorier och kändiskockar i parti och minut som lagar julmat i princip dygnet runt…i rättvisans namn..nu har dom äntligen börjat laga något annat…nyårsmaten. Ut med skinkan och brunkålen och rödbetssalladen och in med laxen och oxfilén som även dessa ska tillagas på ett tusen och fyra olika sätt.

Nä fy sjutton, nu får det vara nog och jag är bara så himla innerligt glad att vi inte firar midsommar på samma sätt, dvs två månader varav en hel superintensiv månad, då hade den också till slut bara stått en upp i halsen och det hade varit synd på vår kära midsommar.

Och så som kronan på det hela så är det då ytterligare en nyårsafton som hägrar i en inte allt för avlägsen framtid.
En nyårsafton med allt vad det innebär av panikslagna husdjur.

Och än fler är de panikslagna vilda djur och fåglar som mitt i vinternatten efter ytterligare en kall och blöt dag fylld av idogt letande efter föda och som sedan den tidiga skymningen sänkt sig slumrar oroligt kurande tätt intill varandra med magar ännu kurrande av ostillad hunger plötsligt väcks av vansinnes krevader av bomber, smällar och ljuskaskader som saknar motstycke i fredstid.

Varje år ser jag panikslagna fåglar av alla sorter, som blint lyfter i panisk skräck och flaxar runt mitt i natten vid tolvslaget. De hittar ingenstans att landa för överallt och runt om dom kreverar den ena ljusblixten efter den andra i ett oerhört oväsen. Många dör av skräcken detta vansinne skapar.

Härom kvällen fick en av “mina” duvor sådan panik när någon plötsligt fick för sig, kring 20 snåret, att fyra av ett gäng raketer att hon istället för att fly bort från från faran i blind panik flög rakt mot det sprakande smällande helvetet.

Klicka på länken ——> Fåglar i Panik Nyårsafton – Öppnas i ny flik.

Jag hoppas och önskar djupt och innerligt att det blir ösregn på nyårsafton. Ett regn utan dess like…och storm. Storm hade varit bra….regnstorm….mmmmm 🙂

För inte så många år sedan var jag själv en av de där tanklösa människorna som älskade att fyra av raketer, ju större desto bättre.
Min sista raket smällde jag av nyårsafton 2006-7.
Då hade jag bland andra fyrverkerier även inhandlat en jättestor raketkub med okänt antal inneslutna missiler som sköts ut efter varann…boom — boom — boom…ja ungefär så…fast högre.
Precis när jag tänt stubinen välte den förbaskade kuben och alla raketerna sköts ut — boom — boom — boom — rakt in under parkerade bilar och kreverade där i ett fyrverkeri utan like.
Gud så rädd jag blev, det hade kunnat orsaka ett antal bilbränder men än värre, någon hade kunnat bli skadad, ja i värsta fall t.o.m dödad eller handikappad för livet.
När raketen äntligen var slut efter en kortare evighet…minst… och ingen skadats då gick jag hem och sen dess har jag inte fyrat av en enda raket.
De återstående står ännu i garderoben…orörda.

Att inte delta i spektaklet har fått mig att lägga märke till andra saker…som de panikslagna fåglarna t.ex.

Inte en enda av alla de övriga innevånarna på denna jorden uppskattar fyrverkerier – utom människorna…
Kanske hög tid att vi lär oss visa hänsyn även till de vilda djurens rätt att ha lugn i sina hem. Vi är ju…faktiskt….inte ensamma om att bo på Jorden!

Samtidigt önskar jag ju förstås alla vänner jag känner och alla andra som jag ännu inte känner, dvs alla mina okända vänner, en glad och förväntansfull avslutning på julen och ett gott slut på 2013 och en god början och fortsättning på 2014.

Något jag lagt märke till under åren är att det kommande året ofta blir så som man avslutar det gamla, så kanske det är klokt att fundera på att avsluta 2013 på ett sådant sätt att 2014 inte kan bli annat än bra.

Behandla dig själv på samma sätt som du behandlar andra människor och djur. Då måste det bli rätt…för alla <3 / LiSkA

Kram från er egen lilla nyårsflisa smiley

Och kom ihåg att tänka på ALLA djuren på nyårsafton, inte bara på de tama husdjuren som ändå har möjlighet att vara i skydd inomhus!