Så började då ryssarna borra olja i Arktis i förra veckan…man kan bara sucka och undra över deras totala nonchalans, eller är det brist på kunskap? när det gäller att värna om en hållbar framtid för jorden och livet här.

Några dagar efter Gazprom, tillsammans med Shell? startat upp oljeborrningarna i Arktis annonserar Putin stolt att han ska visa sin goda vilja och ge de sedan 3 månader tillbaka fängslade Greenpeace aktivisterna amnesti.

Ja men o då vad snällt.

Är det bara jag som ser sambandet?
Han fängslar aktivisterna, anklagar dom för sjöröveri bl.a, och medan han har dom i säkert förvar med skrämselanklagelser hängande över sina huvuden så världen inte längre fokuserar på oljeborrning i Arktis så kan han i lugn och ro iscensätta sina borrplaner och starta upp utan att någon lägger sig i.

När han fått som han vill och borrningen satt igång utan att omvärlden märkt något aviserar han att anklagelserna läggs ner och aktivisterna släpps…som ett led i en allmän amnesti…samtidigt släpps Pussy Riot medlemmarna och en rysk oljemiljardär, det ser ju bra ut att släppa några till och få det att se ut som en galant gest inför OS.

Är det bara jag som ser sambandet?
Nej säkert inte men jag har inte sett eller läst något om det någonstans….Eller är det ingen som bryr sig om Putins rävspel när det gäller den globala säkerheten?

Är det så folket vill ha det?

Och vem är folket?
Länder och landgränser i all ära men världen är förändrad och nu för tiden är det vi som är folket –
Vi, världsmedborgarna = Folket!


Text och den lite naiva manipulationen av Greenpeace bild kan skyllas på….
Ha dé 🙂