Fantastiskt goda nyheter från HSI – Human Society International – damp ner i min inkorg härom veckan.

November 9, 2013
Kära Lisa,

Idag har jag stora nyheter att dela! Efter bara fem månaders kampanjarbete från HSI Cruelty-Free China laget, har kinesiska regeringen denna vecka aviserat att djurförsök kommer inte längre att behövas för de flesta kosmetika som tillverkas i Kina från juni 2014 och framåt.

Nu, för första gången någonsin, kommer kinesiska konsumenter kunna göra shopping val utan grymhet mot djur, något som du och jag tar för givet. Det innebär också att företag som hävdar att dom använder bara djurförsök när det är “krävs enligt lag” snart kommer att ha ett mindre rättsligt krav för att gömma sig bakom.
Sincerely,

Andrew Rowan
President and CEO
Humane Society International

Vill du läsa mer ingående vad detta innebär.
Klicka på musen så öppnas länken i ett annat fönster.
Rapporten är på engelska.